Три български победи на Q-Tour в София

Две български победи записаха нашите майстори на щеката на провеждащия се в Национална снукър академия международен турнир от сериите Q-Tour.

Единственият български финалист на международно първенство (Европейско) Максим Костов спечели с 3:2 своя мач от първи кръг срещу англичанина Антъни Уол. Макси след това отстъпи с 2:3 по драматичен начин на сина на Бари Пинчес – Люк.

Републиканският шампион Велиан Димитров продължава напред и във втория ден на турнира след две победи на сметката си. Пловдивчанинът срази с 3:0 украинеца Артем Суржиков, а след това със същия резултат се справи с уелсеца Даниел Уилямс. Следващият съперник на Велиан е англичанинът Алекс Кленшоу, а при нов успех ще играе с Марк Винсент на 1/32-финалите.

Третият българин в схемата Борис Лазарков загуби първия си мач с 0:3 от малтиеца Джоузеф Каша.

Огромен интерес в международен мащаб предизвика присъствието в турнира на шампиона в Шампионата на Обединеното кралство от 2021 година Джао Синтонг, който именно у нас изигра първия си официален мач от повече от година след изтърпяване на наказанието си. Джао победи с 3:0 литовеца Вилус Шулте-Еберт, а после се справи с 3:1 със Зак Коскър, за да продължи към следващия ден.

Q-Tour се провежда в софийската Национална снукър академия за втори път в рамките на 2024 година. Сериите са организирани от Световната професионална билярд и снукър асоциация и представляват шанс за придобиване на професионална тур карта.

Следвай ни:

Сподели