Не е истина какво направи полицай по време на проверка на документите

В САЩ жена съди полицията в град Флорисант, щата Мисури, заради патрулен полицай, който копирал нейни голи снимки от телефона й по време на проверка на документи, съобщава KKCO.

Американката, чието име не се разкрива, казва, че полицай я е спрял през февруари за дребно нарушение на правилата за шофиране. Той попитал дали колата е застрахована и помолил жената да покаже потвърждение ан документа на телефона си.

По думите й служителят на реда я принудил да отключи устройството, взел го и отишъл с него в патрулката. Жената твърди още, че той е изключил Bluetooth на телефона и тя не е имала достъп до него от други джаджи.

Полицаят, според американката, останал в колата си дълго време, а след това просто й върнал телефона, без да наложи глоба за нарушението.

През юли агент на ФБР се свързал с жената и й показал снимка. На нея американката била гола. Това било интимна снимка, която тя веднъж изпратила на съпруга си.

От ФБР казали на жената, че снимката е открита в полицай в град Флорисант. От полицейското управление казали, че полицаят вече не работи за тях, а останалите не са замесени в инцидента.

Пострадалата поискала обезщетение в размер на 25 хиляди долара. Освен това тя се страхува, че интимните й снимки могат да попаднат в ръцете на трети лица.

Превод и редакция

Сподели